Guestbook

Intersail – Guest book
Please keep in mind we monitor and moderate our guestbooks and Facebook page. No spamming allowed.
Messages sent to our former website, mostly in Dutch, down below.

Toon Sevens
schreef op 2015-10-13 om 13:27 :
Fijn dat jullie genoten hebben, we gaan in 2016 naar België!
Fred Jonker en Igna van Engelen
schreef op 2015-08-16 om 11:27 :
We hebben erg genoten van de fiets/vaarweek door Zuid-Holland. Schipper Toon en matroos Henny zijn een gouden team. Het eten is prima verzorgd, goede 3-gangendiners. Betaalbare prijzen voor de consumpties. Volgend jaar boeken we weer!
Sleper
schreef op 2014-09-15 om 09:31 :
Wat een leuk verslag! Jammer dat de tekening er niet bij zit!
Maar je krijgt gewoon zin in zo'n vakantie als je dit verslag leest!
Bravo!
Johan Meeus
schreef op 2014-08-24 om 13:49 :
Varen en fietsen van Brugge naar Amsterdam
Op pad met de Christina van 1 tot 8 augustus 2014
Johan Meeus (tekst en tekening)
Aan de kade in Brugge ligt de Christina, een tot ‘botel’ omgebouwd binnenvaartschip. Ik herken de witte luifel boven het dek. De Friese driekleur wappert naast die van het NIVON, de organisatie waarbij we een gecombineerde vaar- en fietsreis hebben geboekt. Er staan vrijdagmiddag 1 augustus twintig fietsen op de Katelijnevest. Schipper Toon telt zijn schaapjes en kok Henny schenkt koffie. Agnes begroet bekenden. Ik kom handen te kort bij het inschepen. Van Brugge naar Amsterdam gaan we op pad met de Christina, om in het ruim te eten, op het dek te lanterfanten en in de hut te slapen. Dagelijks stippelt gids Ap een fietstocht en een stadswandeling uit.
Na het diner staat een bezoek aan de binnenstad op de agenda. Brugge toont zich bij zonsondergang van de beste kant met muziek op het plein en zwanen in het water. Treuzelen bij bezienswaardigheden is geen optie, de Christina wacht niet en Ap evenmin.
2
Zaterdag 2 augustus gaat de tocht langs het Kanaal van Gent naar Oostende. Bomen naast het jaagpad bieden bescherming tegen de felle zon. Twintig fietsers op een rij vormen een lange stoet. Fietsen in formatie betekent opletten op stoplichten, paaltjes, tegenliggers en wielrenners. De rij wordt gesloten door een fluorescerend vest. Na Anneke en Jeanet draagt draagt Jules dat vest vol overgave. Vooral met zijn ‘rain legs’ oogt het zeer indrukwekkend.
De Christina ligt aan de kaai in Gent, om zondag met het getij af te zakken naar Dendermonde. Wanneer we de volgende ochtend het jaagpad nemen, lijkt de Schelde bij laag water meer op een modderige sloot, dan op een vaargeul. Het vergt veel stuurmanskunst om een binnenvaartschip daar doorheen te loodsen. Ik leef met Toon mee.
De randen van de rivier zijn zeer afwisselend. Ik zie weilanden vol vale koeien, omzoomd door populieren, ruige paardenweitjes en vruchtbare akkers. Niet alleen fietsers maken gebruik van het jaagpad langs de rivier, ook motoren laten luidruchtig van zich horen. Samen met de Vlaamse vrienden Hilde, Leen, Chris en Jean-Pierre brengen we een bezoek aan het recreatiepark Donkmeer, dat vanwege een feest alleen toegankelijk is voor bezoekers met een bandje om de arm. Na lang aandringen bij de poortwachters mogen we ook zonder bandje onze tocht vervolgen, door met de fiets aan de hand over de kermis te lopen.
Op de markt van Dendermonde valt een rij geparkeerde fietsen als dominostenen over elkaar. Bekomen van de schrik vervolgen we de tocht op het dek van de Christina. Het is hoog water, de Schelde is weer bevaarbaar. Ter hoogte van Sint Amands laveert een veerpont tussen de passerende binnenvaartschepen en leggen we aan.
Ap heeft in het dorp een bezoek bij een kunstenaar geregeld, die van ‘bricolage’ zijn beroep heeft gemaakt. De uitgebikte fossielen en gepolijste stenen uit de Sahara zijn fraai, ook al ontdekt mijn architectenoog een gebrek aan ontwerp. Het wachten is op Antwerpen, het Mekka van vormgeving, architectuur en beeldhouwen.
3
We fietsen naar Antwerpen en vallen, net buiten de ring, met de neus in de boter. In Berchem bezichtigen we een Art-Nouveau buurt met organische motieven en retrostijlen. Gevels en kruispunten verbeelden veldslagen, jaargetijden, mythen en sagen. De beelden en muurdecoraties zijn om te smullen, alsof het ‘pralines’ zijn.
De Catherina ligt in het Kattendijkdok. In deze omgeving wordt de laatste jaren veel gebouwd, met als onbetwist hoogtepunt het Museum aan de Stroom (MAS). Bouwkranen en wolkenkrabbers torenen boven de stad. Voor de zekerheid blijven de fietsen aan boord, stevig aan de ketting. Je weet maar nooit wanneer dieven hun slag slaan. Na het diner maken we een ommetje rond het Willemdok. Twee zeiljachten zijn te laat voor de brug over het verbindingsdok, komen ‘s-avonds langszij liggen en vertrekken ‘s-ochtends weer vroeg.
4
Dinsdagochtend 5 augustus varen we in de haven van Antwerpen om te ‘bunkeren’. De voorraad drinkwater en brandstof slinkt snel en moet worden aangevuld. Kleurrijke containerschepen steken scherp af tegen stoffige graansilo’s en blinkende pijpen van raffinaderijen. Daartussen staan havenkranen en liggen beweegbare bruggen. Via het Schelde-Rijnkanaal vaart de Christina de haven uit. Bij de Kreekraksluizen gaan we aan wal. Enkele medepassagiers blijven aan boord.
We rijden over de Oesterdam naar het eiland Tholen en volgen samen met Vlaamse vrienden de knooppunten door het Brabantse landschap. Helaas komen de cijfers op de kaart niet altijd overeen met die op de bordjes. Geen nood, een serie windmolens wijst vanuit de verte de weg naar de Volkeraksluizen, waar we met Toon hebben afgesproken. De weidsheid van de polder wordt benadrukt door maaidorsers, die langzaam door het veld kruipen. Met wind mee en een lekker zonnetje is het fijn fietsen. Bij Beneden Sas rusten we uit op een terras. Doordat de uien in de buitenlucht liggen te drogen, is de geur op de akker bijna net zo indringend als in de keuken.
De Christina ligt op een beschut plekje bij de Volkeraksluizen. Henny inspecteert het zwemwater. We duiken van het dek in het Hollands Diep en bezichtigen de haven en de vesting van Willemstad.
5
Donderdag vaart de Christina vroeg richting Gorinchem. Het waait stevig, zo sterk dat ik voor een schets van Willemstad uit moet wijken naar de hut. Door de patrijspoort tekent het waterfront zich af. Bij Moerdijk vormen twee bruggen samen één geheel vormen. De ijzeren spoorbrug en de betonnen parallelbrug ogen spectaculair, ook staat de flitstrein stil door perikelen met Fyra. Bij de aanlegsteiger gaan de fietsers en fietsen snel van boord, omdat er nog twee schepen in Werkendam moeten aanmeren.
Terwijl Toon een mooi aanlegplekje zoekt in Gorinchem, fietsen we naar het vestingstadje Heusden, gelegen aan de Maas. De zon komt amper door de wolken, het blijft de hele dag donker en dreigend. In Heusden sieren houten windmolens de wallen. De Maasdijk biedt schitterende vergezichten over de uiterwaarden van de Afgedamde Maas. In Woudrichem gaan de sluizen van de hemel open en moeten we schuilen op een terras. Ook al valt het slot Loevestein in geen velden of wegen te bekennen, het bijbehorende verhaal van de boekenkist spreekt tot de verbeelding.
6
Toon heeft een mooi plekje gevonden tussen de bruggen over het Merwedekanaal. Vanwege aanhoudende regen heeft niemand zin in een stadswandeling door Gorinchem. Terwijl de Christina donderdagochtend 7 augustus naar Vianen vaart, volgen wij Ap langs de Merwede en de Linge.
Zelfs als het miezert, zijn de uiterwaarden van deze rivieren schilderachtig. Vanaf Leerdam schijnt de zon in de Vijfheerenlanden. Op weg naar Vianen zien we niet één maar wel twee paar nesten met klepperende ooievaars. Bij naderend onweer gaat de kortste weg door weilanden en over graskaden, om net voordat de regen losbarst, te schuilen onder de luifel van de Christina.
De sluis naar het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein schut in sneltreinvaart enorme duwbakken, tankers, container- en cruiseschepen. In vergelijking tot dit soort grote broers is de Christina maar een kleine hummel.
Bij de aanlegplaats in Breukelen verschijnt kapitein Toon in vol ornaat aan het slotdiner. ‘Click-zoom-click’ klinken de camera’s om hem heen. Hij verklapt dat de volgende tocht in 2015 wellicht naar de Biesbosch gaat.
Ter afsluiting fietsen we vrijdagochtend van Nigtevecht via Weesp, het Amsterdam-Rijnkanaal en Zeeburg naar het centrum van de hoofdstad. De stoet trekt de aandacht van omstanders. Het veiligheidsvest blijft niet onopgemerkt: ‘Kijk, daar gaat de bezemwagen’.
Intersail – Gastenboek van voor 2013

Kaart-voor-gastenboek
 Het gastenboek vóór juni 2013
Tuesday 28th oktober
fantastische fietsvaarvakantie, leuke sfeer en lekker eten.

Naam: Leah Byrne
E-mail: leahmolly@hotmail.com Woonplaats: Manchester
Land: UK

Bericht: Thank you for a fantastic visit! The Intersail (boat Christina) is a really lovely place to stay – friendly, cosy and in a brilliant location, and Tony is a fantastic host. I hope we can make it over again soon!

vrijdag 25 aug.
Naam: Reinand van der Woerd
E-mail: rvdwoerd@zonnet.nl 
Woonplaats: Apeldoorn
Land: Nederland
Website: www.sovainfo.nl

Bericht:
Hallo Toon en Guus,
Als je nog een keer wilt na genieten van de SOVAarweek van 22 t/m 29 juli 2006 neem dan een kijkje op onze site.

Veel kijk plezier.

Wij hebben in ieder geval genoten van deze week.

Groeten Reinand

woensdag 2 aug.
Naam: suzan
E-mail: suzan_annelies@hotmail.com
Woonplaats: hoorn
Land: nederland
Website:

Bericht: hallo toon en guus.

bedankt voor een geweldige week. sorry dat we miscschien iets druk waren. en guus ik weet niet of je het gasten boek van sova leest. maar de moeder van quinn en roy mist je ook want nu willen ze niet meer eten.

groetjes suzan

woensdag 2 aug.
Naam: Anneloes
E-mail: loesje-only@hotmail.com 
Woonplaats: Nijverdal
Land: Nederland
Website:

Bericht:
Heey Toon en Guus
Hier effe een berichtje van Anneloes (SOVA) ik heb het echt super naar mijn zin gehad op de boot.. zeker voor herhaling vatbaar!! Ennuh Guus: wat kan jij koken zeg:-) Nog veel plezier de komende weken en wie weet tot ziens doegg

Zondag 9 july
Naam: Hadewych Gerlof
E-mail: hadewych@inner-jewel.com
Woonplaats: Franeker
Land: Nederland
Website: www.inner-jewel.com

Bericht: Lieve Ymkje en Toon,

De Mysterietoer was geweldig en erg gezellig. Wat een gaaf schip “die Christina”! en we hebben heerlijk gedineerd!!! ik wens jullie nog vele mooie tochten met z’n 3-en!

liefs Hadewych xxx

Do juni 29 11.25 2006

Naam/Name/Name: Maarten
Email: marvdin@xs4all.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Haren
Website: maarten111.web-log.nl
Bericht/Message/Bericht:
Het was een hele mooie boot. Ik hoop dat je het leuk met je familie hebt gehad.groetjes Maarten en jos
Do juni 29 11.23 2006
Naam/Name/Name: Hein
Email: henrietman@home.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Haren
Land/Country:
Website: www.lethal-soldiers.tk/
Bericht/Message/Bericht:
Hoi Toon ik vond de bootreis erg leuk. De boot was ook mooi.
16/6/2006
Naam: Marloes
E-mail:
Woonplaats: Haren
Land: Nederland
Website:

Bericht: Ik Vond het deze week heel gezellig. Ik vond het een leuk liedje hoor Toon.

16/6/2006
Naam: Nicole Walstra
E-mail: NicoleWalstra@hotmail.com 
Woonplaats: Haren
Land: Nederland
Website:

Bericht: Hoi Toon! Ik vond het maandag t/m vrijdag heel erg leuk met de Christina! Dat liedje heb ik echt wel in me geheugen opgeslagen! Enne ik heet GEEN Natalie ofzo!

Nou Groetjes Nicole Walstra Brinkschool Haren

14/5/2006
Naam: colin anthony and chunk
E-mail: colinturley@hotmail.com 
Woonplaats: cardiff
Land: South Wales
Website:

Bericht: Thanks to Tony captain of christina for a great few days aboard. look forward to seeing you again ….soon.

14/5/2006
Naam/Name/Name: Alice and Ken de Jager
Email: kadejager@telus.net 
Woonplaats/City/Wohnort: Vancouver, B.C.
Land/Country/Land: Canada
Website:

Bericht/Message/Bericht: Dear Toon we’d like to thank you once again for the wonderful time we had on the Christina. As part of a group of 16 ‘ex-Hollanders’, sailing and biking through Holland is the only way to see our country-of-birth. Last week all 16 of us met at our house to reminisce, and show pictures and movies of the trip. We enjoyed our vacation all over again. Hopefully, Toon, we’ll repeat this holiday in 2007. Tot ziens.

Fri Sep 30 14:09:26 2005
Naam/Name/Name: Reünist 1 oktober 2005
Bericht/Message/Bericht:
Denkend aan Holland zie ik brede rivieren,traag door onneindig laagland gaan! Daarom is het zo fijn om daar aan denkend dit gezamenlijk te doen op de Christina alvorens Toon deze naar zijn winterrustplaats brengt.
Sat Sep 17 12:53:37 2005
Naam/Name/Name: kenneth has slibt on Christina
Woonplaats/City/Wohnort: fårup
Land/Country: Denmark
Bericht/Message:
hey I have stay on Cristina, and that was the best I, have try. the captain Toon was a funy guy, and nice. The cook Helma was so good to make food to us, and the food was so delices, I have never taist better food. It was the best trip I ever has been on. I hope I see you boths again. Det skal bare prøves, og skal i prøve det så skal i sove på Cristina. see You Toon and Helma lovey thoutgs from kenneth in Denmark see you.
Wed Aug 10 16:35:37 2005
Naam/Name/Name: joyce
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land: zeeland 😉
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hé reisgenoten van de themaweek Luisteren! Zien jullie dat er na onze week nog niemand iets op deze site heeft gezet? 1) Was het na ons niet meer leuk? 2) Is Toon vergeten met de salie rond te gaan en waarde er na ons iets duisters door de boot? 3) Zijn die mensen eigenlijk nog wel van de boot afgekomen? 4) Misschien in een toestand dat ze niet meer met een toetsenbord overweg kunnen? 5) Of…heeft Toon geen tijd meer gehad voor groepen i.v.m. de vele voorbereidingen voor de reünie volgend jaar? Groetekus, Joyce
 

Fri Aug 5 15:32:27 2005
Naam/Name/Name: Jasmine
Email: jasminemeysman@hotmail.com
Woonplaats/City/Wohnort: Antwerpen
Land/Country/Land: België
Website: in aanmaak
Bericht/Message/Bericht: hey iedereen! toch noch even een momentje gevonden om een reactie te schrijven. Het is verschrikkelijk dat de reis al gedaan is. Dit was voor mij een echte vakantie! oe oe oe Jasmine
 

Wed Aug 3 13:14:39 2005
Naam/Name/Name: Mieke
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Eindhoven
Land/Country/Land: Nederland
Website: www.1ekeramieke.tk
Bericht/Message/Bericht: De IJsselroute met de Christina is voor mij een vakantiebelevenis geweest die in mijn top 5 komt te staan. Een aanrader voor iedereen die van een actieve vakantie houdt. Voor de eerste keer helemaal alleen op vakantie,dus benieuwd wie ik zou ontmoeten en wat van zo’n week te verwachten. Door het geweldige reisgezelschap, de van oorsprong Helliemondse schipper Toon, zijn top-koksmaatje Helma en schippersmeisje René is het een fantastische week geworden, waardoor ik een volgende keer mijn vragen/twijfels om zoiets te gaan doen direct over bakboord kan gooien. Het reisschema: Zaterdag 23-7-2005 13.00 uur ontvangst op de Christina in Amsterdam. Varend naar Nigtenvecht waar we met de fietsen de boot verlieten en een prachtige fietsroute langs de Vecht maakten. Eindpunt Keulsekade te Utrecht. 24-7-2005 Vanuit Utrecht gevaren naar Wijk bij Duurstede en van daaruit gefietst aan de onderzijde van de Lek naar Arnhem. Eindpunt Rijnkade. 25-7-2005 Met de Christina meegevaren tot Doesburg en van daaruit met de fiets naar de IJsselkade te Deventer. 26-7-2005 Door het “slechtere” weer deze dag langer meegevaren vanuit Deventer tot aan Zwolle en van daaruit gefietst naar de IJsselkade te Kampen. (achteraf gezien was deze fietsafstand iets te kort. Aanrader: gewoon het weer trotseren!) 27-7-2005 Vanuit Kampen niet meegevaren maar direct op de fiets naar Harderwijk. Eindpunt haven bij Dolfinarium. 28-7-2005 Harderwijk – Spakenburg een mooie fietsroute langs het Veluwemeer. ‘s Avonds hebben we met hele gezelschap (inclusief de Crew) een Bonte-avond op het dek van de Christina gehouden. 29-7-2005 De laatste dag! Met 5 personen van de 19 kozen we om ook deze ochtend nog te fietsen. Van Spakenburg (8.30 uur) naar Amsterdam…met slechts 1 koffiestop in Laren waren we tijdig (13.10 uur)in de haven (bij het Nemo-gebouw) om gezamenlijk van een afscheidslunch te genieten! Joyce, Ria, Gerard, Ingrid, Jean Pierre, Jasmine, Rick, Rietje, Han, Hilde, Elsbeth, Christien, Lina, Boukje, Klaas, Marianne, Shela, Jeanette, René, Helma én Toon, ik heb genoten van jullie gezelschap, dank voor de gezellige én actieve week. Tips: www.utrechtslandschap.nl www.cycle.demon.nl www.wijkonline.nl www.arnhem.nl www.doesburg.nl www.vvvdeventer.nl www.linoart.nl www.stadkampen.nl www.dd-spakenburg.nl www.zeehondencreche.nl www.fietsen.123.nl
 

Mon Aug 1 22:26:38 2005
Naam/Name/Name: gerard en ria
Email: buisberend@casema.nl
Woonplaats/City/Wohnort: ‘t goy
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Je hebt het prima onder woorden gebracht, Lina. Het is prachtig om weer eens mee te maken hoe mensen met compleet andere achtergronden, van verschillende leeftijden, nationaliteiten , interesses enz. binnen no-time met elkaar fietsen,praten,kaarten,drinken,varen,eten …….met niet te vergeten als soort bindende factoren de prettig gestoorde schipper Toon en topkok Helma die geassisteerd werden door René. Lekker losse sfeer; is ons prima bevallen. Thuis geloven ze het niet: meegedaan met “de bonte avond”! Benieuwd wie we terug zien op de reunie! groetjes aan iedereen die we hebben leren kennen in deze week. gr gerard en ria
 

Mon Aug 1 19:42:59 2005
Naam/Name/Name: Lina Bruijn
Email: linatexel@tele2.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Den Hoorn
Land/Country/Land: Nederland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo allemaal, Wat hebben wij een fantastische week gehad op de Christina en langs de IJssel. De reis was zo’n succes door de gezellige schipper Toon, die aanmeren mogelijk maakte waar het eigenlijk onmogelijk was. De viersterrenkok Helma met op alle (scheepvaarts)gebieden gouden handen, het scheepsmaatje Renée, die schipper en kok met raad en daad terzijde stond. En vooral … de ontzettend leuke reisgenoten van diverse pluimage, die de reis nog gezelliger en interessanter maakte. Iedereen accepteren zoals hij / zij is en iedereen in zijn / haar waarde laten. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan een vakantie om nog heel lang met plezier aan terug te denken en misschien – met een andere route – nog eens over te doen. Tot ziens op de reunie of op een volgende reis?? Groetjes, Lina
 

Mon Aug 1 18:32:58 2005
Naam/Name/Name: joyce
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Ja, Jean Pierre het was een super leuk weekje! met heerlijk eten! en wat is de IJssel mooi om op te varen! Ook veel rivierhonden gezien onderweg. Groetjes aan iedereen van de groep en Toon en Helma en René.
 

Mon Aug 1 18:26:45 2005
Naam/Name/Name: joyce
Email: jover@zeelandnet.nl
Woonplaats/City/Wohnort: nisse
Land/Country/Land: nl
Website: www.nog niet 🙂
Bericht/Message/Bericht: Hé! Zit er op dat thema van de reünie geen copyright? FF met Mieke overleggen 😉
 

Mon Aug 1 17:48:23 2005
Naam/Name/Name: schipper Christina
Email: info@intersail.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Sneek
Land/Country/Land: Nl
Website:  
Bericht/Message/Bericht: De IJsselroute was zo’n succes, dat er volgend jaar tijdens het 25 jarig bestaan van de Christina, een reunie wordt georganiseerd! Rond het weekend van vaderdag! Thema weekend: Zeehond of Rivierhond: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Hou onze berichten op “Fietsen en Varen” scherp in de gaten! Houdoe Toon
 

Sat Jul 30 17:51:25 2005
Naam/Name/Name: De Smedt Jean Pierre
Email: jpdesmedt@pandora.be
Woonplaats/City/Wohnort: Antwerp
Land/Country/Land: België
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Toon en Helma, hartelijk dank voor de schitterende rivierenroute. Prima tocht en super sfeer. ZEER STERK aan te bevelen. Alle belgen met interesse mogen mij gerust contacteren. We genieten nog volop na. Bedankt.
 

Fri Jul 15 12:19:18 2005
Naam/Name/Name: Henk-Jan
Email: roerink@home.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Ensschede
Land/Country/Land: Nederland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon Guus en Helma; Het was weer harstikke gezellig aan boord van de christina. Die actie door het startveld van de regenbogen was natuurlijk bedoeld om iedereen weer op scherp te zetten. We komen graag nog een keer terug
 

Tue Jul 12 09:08:54 2005
Naam/Name/Name: Bastian und Kai
Email: kai-russwurm@web.de
Woonplaats/City/Wohnort: Karlsruhe
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo, es war cool als wir mitte April bei euch auf dem Schiff waren und tagsüber segeln gelernt haben. Danke für den netten Service und das Essen. Viel Spaß noch Bastian und Kai
 

Thu Jun 16 12:03:39 2005
Naam/Name/Name: Isabell Wallner
Email: kleene00800@yahoo.de
Woonplaats/City/Wohnort: Detmold
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallöchen….na alles fit? Ich wollte nur sagen das eure Christina super süüüßßßß zum schluss war..*lach* Okay am Anfang musste man sich zwar dran gewöhnen aber zum Schluss war es echt voll super. Ohne euch hätte die Klasse bestimmt nicht so viel zusammen gemacht. also hoffe noch andere können es genießen auf dem Schiff zu bleiben!!!! Bye isabell Wallner
 

Mon Jun 13 21:11:22 2005
Naam/Name/Name: C en C Reizen
Email: c.mey@planet.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Rijnsburg
Land/Country/Land: Nederland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Toon en Topkokkin het was weer fantastisch. We waarderen jullie gastvrijheid enorm, ondanks wij daar s,nachts weinig blijk van geven. Daarom een goede tip voor volgend jaar: een paar oordoppen voor Toon en een bos rozen voor Helma. Veel geluk, groetjes van C2.
 

Sat Jun 11 18:13:24 2005
Naam/Name/Name: Henning Themann
Email: ist@geheim.de
Woonplaats/City/Wohnort: Detmold
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Ich schließe mich Dux an!
 

Sat Jun 11 00:20:24 2005
Naam/Name/Name: André
Email: Dux
Woonplaats/City/Wohnort: Detmold
Land/Country/Land: Germany
Website: www.kingofkingz.ngw24.de
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon, hallo Helma!!! Ich habe mit meiner Klasse vom 06.06.05 bis zum 10.06.05 an einer Reise durch Holland auf dem Bootshotel Christina unternommen. Das war die schönste Zeit die ich mit meinen Klassenkameraden erlebt habe. Wir alle waren sehr traurig, als wir abreisen mussten. Wir wären gerne noch 1-2 Wochen länger gebliben, aber das ging leider nicht. Aber trotzdem war es die beste Klassenreise, die ich je gemacht habe.
 

Sat Jun 11 00:17:32 2005
Naam/Name/Name: Lars Vollertsen
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Detmold
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Ich fande die fahrt super und was ich helma schon immmer sagen wollte: willst du mit mir gehn?:)
 

Mon Jun 6 23:25:35 2005
Naam/Name/Name: Ypie
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Friesland
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Ik kan alle lezers een verblijf op de Christina aanbevelen. Prima schipper,prima kokkin. En het mandala weekend was ronduit fantastisch!
 

Mon Jun 6 20:48:17 2005
Naam/Name/Name: Lucie
Email: luciezinnicq@wanadoo.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Den Haag
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Beste Toon, bedankt voor een heerlijk weekend op de Christina. Het was héél bijzonder om al varend langs het Noord-Hollands landschap kleurrijke mandala’s te tekenen. Alles was prima verzorgd en er was een leuke, ontspannen sfeer aan boord. Ik hoop op een volgende keer! Hartelijke groeten, Lucie
 

Mon May 2 18:36:21 2005
Naam/Name/Name: JahJah
Email: obscuritas-eterna@web.de
Woonplaats/City/Wohnort: Karlsruhe
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo alle zusammen… Nach der langen und heißen Busfahrt endlich hier angekommen und gleich wieder die scheiss schulrealität… ich könnt kotzen.. dieser dumme schulaltag die drecks hausaufgaben und so weiter (ich weiss das das nich hier her gehört, aber irgendwo muss man ja seinen frust ablassen =) ) ich wäre viel lieber noch ein wenig länger bei euch gewesen… also es hat echt spass gemacht… das essen war super, die sanitär anlagen auch und es war nur alles ein bissl eng, aber was soll man den bitte von einem schiff erwarten grüßle Johannes p.s.: OHNE HOLLAND FAHREN WIR ZUR WM!!!
 

Sat Mar 5 11:02:59 2005
Naam/Name/Name: ce;lia
Email: celia_kraan@hotmial.com
Woonplaats/City/Wohnort: boskoop
Land/Country/Land: nederland
Website: nieuwe berichten
Bericht/Message/Bericht: heeta s
 

Sat Nov 6 16:51:26 2004
Naam/Name/Name: Hermann Ryter
Email: h.ryter@bluewin.ch
Woonplaats/City/Wohnort: Steffisburg / Thun
Land/Country/Land: Schweiz
Website: www.ryter-hermann.ch
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon Die Reise für nächstes Jahr ist organisiert. Ich danke dir für die Unterlagen, das ging wie immer schnell und speditiv. Als Landratten freuen sich meine Schüler und ich natürlich auch, wieder auf dem Wasser bei dir in Holland zu sein.
 

Sat Oct 9 15:12:20 2004
Naam/Name/Name: Pulfer Stefan
Email: Stefan-Pulfer@bluewin.ch
Woonplaats/City/Wohnort: Bern
Land/Country/Land: Schweiz
Website: –
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon Wie gets euch so?Wir sind wohl auf und putz munter.Wir hatten eine schöne zeit auf dem boot und hoffen bald wider kommen zu dürfen.Kommpliment noch an die beiden köche, das essen wahr wirklich gut.Ich wünsche noch eine schöne zeit und auf widersehen.gruss aus der schweiz gib bern gib thun
 

Mon Aug 9 11:29:55 2004
Naam/Name/Name: Kirsten
Email: kirsten.bochmann@gmx.de
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon, hi Guus, es war echt schön bei euch, mal abgesehn von kleinen Differenzen, ne Guus 😉 kleiner Scherz. Ich hoffe ich kann nächstes Jahr wieder kommen. Vielleicht seid ihr dann ja auch wieder alle beide da! Liebe Grüße
 

Sat Aug 7 18:31:56 2004
Naam/Name/Name: Peter Obersteiner
Email: po@obersteiner.de
Woonplaats/City/Wohnort: Kerpen
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Die Zeit bei dir auf der MS Christina mit dir und Guus wahr toll. Ich hoffe ich komm nochmal wieder!!
 

Wed Jul 21 16:45:03 2004
Naam/Name/Name: Annik
Email: webmasterin@annik-kreuels.de
Woonplaats/City/Wohnort: Willich
Land/Country/Land: Deutschland
Website: www.annik-kreuels.de
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon! Hoffe du fährst noch immer die Christina sicher durch Hollands Grachten! Kannst mir ja auch in mein Gästebuch schreiben! Viele Grüße von Annik PS Et war ein heelemal leckere tijd met u???!!!
 

Sun Jul 11 19:14:51 2004
Naam/Name/Name: Daniela Wyes
Email: dani.wyes@gmx.de
Woonplaats/City/Wohnort: Willich
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon! Ich vermisse das viel Wasser! Die Woche auf der Christina war echt super und sehr abwechlungsreich! Auch wenn das Wetter nicht immer mitgespielt hat. Schöne Grüße auch an Pierre Daniela
 

Sun Jul 11 12:55:55 2004
Naam/Name/Name: Johannes Wirtz
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon, Ich bin auch gerade von der Christina wieder zuhause angekommen. Die Fahrt hat uns allen, denke ich, einen Riesenspass gemacht. Danke nochmal, und ich hoffe, dass es Pierre bald wieder besser geht.
 

Wed Jun 30 00:06:51 2004
Naam/Name/Name: Chris Mills
Email: millsy@cyclists.co.uk
Woonplaats/City/Wohnort: Gt. Waltham
Land/Country/Land: England
Website:  
Bericht/Message/Bericht: We have just spent a week on the Christina with a party of Dutch and English cyclists travelling from Rotterdam to Nijmegen and back. Toon and his crew were kind and helpful as well as being flexible from day to day. The food was excellent and plentiful. The atmosphere on board was friendly and relaxed, and all of us had a wonderful time. Thanks!
 

Tue Jun 8 10:15:23 2004
Naam/Name/Name: Metha Spaans
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Den Haag
Land/Country/Land: Nederlands
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon en Ymkje, Het weekend Mandalatekenen aan boord van de Christina was een succes. De workshop voldeed helemaal aan mijn verwachtingen en ik ben erg gemotiveerd om thuis hiermee verder te gaan. Ben ik ook al gaan doen. De sfeer aan boord was erg ontspannen en gezellig. De verzorging was prima. Goed gegeten en prima geslapen. Ik ben zeker in voor een vervolg. Houd me op de hoogte.
Sun Sep 28 13:25:04 2003
Naam/Name/Name: Toon
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: De laatste week alweer. Een prachtige zomer, een nieuwe schroef, fietsvaarvakanties ook volgend jaar weer, kortom de Christina vaart wel.
Mon Oct 7 21:02:32 2002
Naam/Name/Name: renato en raymonda
Email: Raymonda.Moi@wol.be
Woonplaats/City/Wohnort: Tongeren
Land/Country/Land: Belgie
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hoi Toon,wij willen je nog even bedanken voor het leuke verblijf afgelopen zaterdag bij jou op de boot, het was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. De groeten Renato.
 

Sun Aug 4 12:55:49 2002
Naam/Name/Name: Toon Sevens
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Welcome english speaking visitors. Our website also in english now, also for our danish guests; very welcome. I hope to read your sailing experiences at our ships as well. Hope to hear from you. Toon
 

Thu Jul 4 17:22:38 2002
Naam/Name/Name: martin en hiske
Email: voerman1@wanadoo.nl
Woonplaats/City/Wohnort: leidschendam
Land/Country/Land: nederland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: hallo Toon en Jozef. bedankt voor de geweldige reis ie we met jullie mochten maken, we hebben veel gezien en ook veel gefiets,ook het eten at jozef op tafel zetten was goed en erg lekker ik hoop je nog een keertje te spreken anders mail ik wel naar je groeten aan Jozef en tot ziens. groeten van Hiske en Martin. groep josien.
 

Wed Jul 3 21:23:11 2002
Naam/Name/Name: josien wit-hoff
Email: josienwhoff@hotmail.com
Woonplaats/City/Wohnort: rijswijk
Land/Country/Land: nederland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon en Jozef, Jozef bedankt, Toon ook bedankt, Jozef, Jozef, Toon ook bedankt!!! Wat een weekje hadden wij bij jullie op de “Christina”! Iedereen heeft het zo bijzonder naar z’n zin gehad! Voor de begeleiders was het een gokje omdat deze groep erg gehecht was aan de vaste plek op de kampeerboerderij. Ik vind het leuk dat ze ook eens een keer iets anders meemaakten en van alle vakanties (11 in totaal) zal niemand deze ooit vergeten, denk ik. Jullie betrokkenheid bij onze groep vonden we allemaal erg leuk! Het eten was heerlijk, de inspraak in de route vond ik geweldig! Hartstikke blij dat we dit hebben meegemaakt en ‘gewaagd’hebben. Jullie hebben bijgedragen aan een echt onvergetelijke vakantie!! Groet namens allemaal, Josien
 

Sat May 25 17:18:45 2002
Naam/Name/Name: Gewerblich Industrielle Berufsschule Thun
Email: h.ryter@gibthun.ch
Woonplaats/City/Wohnort: CH-3600 Thun
Land/Country/Land: Schweiz
Website: www.mypage.bluewin.ch/hryter www.gibthun.ch
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon Wir waren ja schon mehrmals bei dir, deshalb wissen wir auch, dass das Wetter besser sein kann! Bei Regen schätzen aber alle die Gemütlichkeit auf deinem Schiff noch mehr! Wir bedanken uns für deine Gastfreundschaft – und Josef für das gute Essen. Ich nehme mal an, wir kommen wieder…. Mit liebem Gruss Klassen Sanitärmonteure 2. Lehrjahr Stefan von Niederhäusern, Hermann Ryter, Berufsschullehrer
 

Sat May 25 17:18:04 2002
Naam/Name/Name: Gewerblich Industrielle Berufsschule Thun
Email: h.ryter@gibthun.ch
Woonplaats/City/Wohnort: CH-3600 Thun
Land/Country/Land: Schweiz
Website: www.mypage.bluewin.ch/hryter www.gibthun.ch
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon Wir waren ja schon mehrmals bei dir, deshalb wissen wir auch, dass das Wetter besser sein kann! Bei Regen schätzen aber alle die Gemütlichkeit auf deinem Schiff noch mehr! Wir bedanken uns für deine Gastfreundschaft – und Josef für das gute Essen. Ich nehme mal an, wir kommen wieder…. Mit liebem Gruss Klassen Sanitärmonteure 2. Lehrjahr Stefan von Niederhäusern, Hermann Ryter, Berufsschullehrer
 

Fri May 17 21:23:56 2002
Naam/Name/Name: Sabrina Ott & Otts Mama
Email: SabrinaausSoest@uboot.com
Woonplaats/City/Wohnort: Erwitte / Horn
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: HI Toon und Josef Es war einfach wuderschön in der letzten Woche bei euch und das Wetter war ja auch wunderbar (tja, wenn Engel reisen…) Auch noch ein riesiges Lob an die Küche, es war super lecker, aber viel zu viel, wir haben erst mal 1 kg zugenommen. Wir hoffen das wir uns bald mal wieder sehen bis dahin alles GUte und macht weiter so, bis dahin MUTTI und KIND
 

Wed May 8 20:50:55 2002
Naam/Name/Name: Toon Sevens
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Gastenboek was even defect, doet het nu weer. Een nieuwe motor, nieuwe boiler, nieuwe vloerbedekking. Alles weer in de verf. En wij hebben er weer zin in. Veel plezier aan boord van de Christina in 2002.
 

Sun Sep 30 23:08:30 2001
Naam/Name/Name: Anders,Peter
Email: anders.jue.@gmx.de
Woonplaats/City/Wohnort: jueterbog
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: War mit meinem Mathe-Kurs vom 17. bis 23. September auf der Christina. War eine tolle Erfahrung in meinem letzten Lehrerjahr. Vielen Dank an den Skipper Toon und den Smutje Josef. Gruß Peter
 

Tue Sep 25 12:53:22 2001
Naam/Name/Name: Stefan Wagner
Email: www.wagner-hausverwaltung@t-online.de
Woonplaats/City/Wohnort: Jüterbog
Land/Country/Land: Deutschland
Website: www.wagner-hausverwaltung.de
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon und Josef, die Fahrt war klasse und alles andere auch. Außer, dass es so oft geregnet hat. Viele Grüße und immer eine Hand breit Wasser unterm Kiel. Mathe u. Biologie LK 13 Goethe-Schiller-Gymnasium Jüterbog
 

Wed Sep 19 20:41:25 2001
Naam/Name/Name: Meike&Ellen
Email: ellen.klauser@web.de
Woonplaats/City/Wohnort: Itzehoe
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon und Josef wir bedanken uns für die schöne Woche auf der Christina. Ganz besonderes Lob an Josef, der so gut gekocht hat, mmhh… :-)) Vielleicht sieht man sich wieder. Bye!!!
 

Wed Sep 19 20:41:16 2001
Naam/Name/Name: Meike&Ellen
Email: ellen.klauser@web.de
Woonplaats/City/Wohnort: Itzehoe
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon und Josef wir bedanken uns für die schöne Woche auf der Christina. Ganz besonderes Lob an Josef, der so gut gekocht hat, mmhh… :-)) Vielleicht sieht man sich wieder. Bye!!!
 

Mon Sep 17 16:33:21 2001
Naam/Name/Name: Meikel Lohmann
Email: meikel.lohmann@freenet.de
Woonplaats/City/Wohnort: Itzehoe
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Moin, moin ihr Zwei! Unsere Klassenfahrt war echt genial!!! Ich hoffe dass wir uns vielleicht bald wiedersehen! Ich habe Euch auch schon weiter empfohlen. Ciau Meikel
 

Fri Aug 31 12:40:27 2001
Naam/Name/Name: Katrin Weber
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Kerpen Horrem
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Dear Toon, Josef and Tommy, thanks for the nice holiday from 4th-18th August 2001. The tour was to small.Thank you for all. We see us next year. Bye Katrin
 

Mon Aug 27 09:55:24 2001
Naam/Name/Name: Jens Erik Jensen
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Næstved
Land/Country/Land: Denmark
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Dear Toon and Josef Thank you for a wunderfull holiday in Holland. On behalf of the nursesgroup Jens Erik jensen
 

Sun Aug 26 10:59:31 2001
Naam/Name/Name: Gewerblich Industrielle Berufsschule Thun
Email: h.ryter@bluewin.ch
Woonplaats/City/Wohnort: CH-3600 Thun
Land/Country/Land: Schweiz
Website: www.mypage.bluewin.ch/hryter
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon Wir alle erinnern uns sehr gut an unsere schöne Reise auf deinem Schiff “Christina”. Bilder der Reise findest du – und natürlich alle Besucher deines Gästebuches – in meiner Homepage unter der Rubrik “Exkursionen”, Holland 2000. Toon, – wir von der Berufsschule Thun – kommen bestimmt wieder. Liebe Grüsse Hermann Ryter
 

Sun Aug 19 13:32:46 2001
Naam/Name/Name: Tobi Offermanns
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Hambach
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon,Joseph und Tommy Es hat auf eurem Schiff sehr gut gefallen . Viele Grüsse,besonders an Tommy!!!
 

Sat Aug 18 17:36:24 2001
Naam/Name/Name: Kathrin Ivenz
Email: Otto.hubrig@t-online.de
Woonplaats/City/Wohnort: Bergheim Quadrath
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo Ton,Thommy and Josef thanks for the beateful two weeks on the MPS Christina.We were on the ship from 4th,August to 18th,August with AWO.The weather wasn’t so good, but it was wounderfoul. See you next year in the summer and thanks for all.I hope that Thommy is Ok. Inken Karsten anja and Steffi are all right. Bye Kathrin!!!
 

Wed Aug 8 00:13:32 2001
Naam/Name/Name: Florian alias Flocho
Email: Headbanger99@gmx.de
Woonplaats/City/Wohnort: Willich Anrath
Land/Country/Land: Deutschland (NRW)
Website: www.headbanger99.de
Bericht/Message/Bericht: hi toon, hi jupp! wollte jetzt wo ich auch endlich internet habe bei euch ins gästebuch schreiben! zwar ein wenig spät, aber lieber spät als gar nicht! wollte mich bei euch einfach nochmal für tolle woche auf der christina bedanken! vielleicht sieht man sich ja nochmal! cu flo
 

Wed Aug 1 13:04:13 2001
Naam/Name/Name: kjeld normann
Email: normann@post6.tele.dk
Woonplaats/City/Wohnort: horsens
Land/Country/Land: denmark
Website: melson.dk
Bericht/Message/Bericht: dear tony & josef tank you for a nice trip on your ship week 30 2001 from the group from denmark kindley from kjeld normann
 

Tue Jul 31 19:04:36 2001
Naam/Name/Name: Franka
Email: spiritof85@web.de
Woonplaats/City/Wohnort: Willich
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hi Toon, hi Jupp! Wenn auch etwas spät: Vielen Dank für die schöne Woche auf der Christina! Vielleicht sieht man sich ja irgendwann nochmal!!!!
 

Sun Jul 29 20:42:06 2001
Naam/Name/Name: Frans Hinfelaar
Email: farns@be.northsails.com
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Beste Toon, Namens alle friezen willen we je hartelijk danken voor het perfekte verblijf tijdens de Kaagweek. Goed eten,slapen en veel vertier was uiteindelijk dan ook de basis voor de overwinning met de Regenbogen tegen de Hollanders. Ook individueel was de score topplaats nummer 1. Nogmaals bedankt en hopen je weer terug te zien volgend jaar. groeten Frans en de rest
 

Sat Jul 14 10:54:33 2001
Naam/Name/Name: Sören
Email: ksoeren1707@hotmail.com
Woonplaats/City/Wohnort: Biebesheim
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Es war sehr cool auf der Christina. Toon und Josef waren sehr gelassen. Trotz schlechtem Wetter war alles sehr schön.
 

Tue Jul 10 20:47:29 2001
Naam/Name/Name: Anja
Email:  
Woonplaats/City/Wohnort: Anrath
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: HI TOON, ES WAR WIRKLICH EINE SCHÖNE ZEIT MIT EUCH AUF DER CHRISTINA!!! ALLES WAR TOTAL “oki doki” !!!WIR ALLE HATTEN RIESEN SPASS! RIESEN LOB AN DEN KOCH JUPP!!! ALLES GUTE……..ANJA 😉
 

Tue Jul 3 17:06:43 2001
Naam/Name/Name: Philipp
Email: sir.phil@uni.de
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon, hi Jupp. Dei letzte woche auf der christina war supercool. Das Boot ist schön, das Essen ist gut, alles war perfekt. Irgendwann kommen wir wieder!!! …Philipp
 

Tue Jul 3 14:51:57 2001
Naam/Name/Name: Markus Schmidt
Email: schmidt@awo-erft.de
Woonplaats/City/Wohnort: Bergheim
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Hallo Toon, seit einigen Jahren sind wir mit unseren Gruppe regelmäßig Gast auf der M.P.S. Christina und wir können nur sagen: Es ist immer wieder ein Erlebnis. Wir werden auch weiterhin regelmäßig mit Gruppen auf das Schiff kommen. Für die AWO Bergheim Markus Schmidt
 

Mon Jul 2 12:17:57 2001
Naam/Name/Name: Lutz
Email: lutz17@uni.de
Woonplaats/City/Wohnort:  
Land/Country/Land:  
Website:  
Bericht/Message/Bericht: hi toon, hi jub ich wollte euch nochmal für die schöne woche danken…. ps: nächsten sommer wieder….
 

Sun Jul 1 17:26:05 2001
Naam/Name/Name: Jens Bruder & Rene[Leo]Goergens
Email: jesus_b@gmx.de
Woonplaats/City/Wohnort: willich
Land/Country/Land: deutschland
Website: www.televar.com/~markw/bugdance.html
Bericht/Message/Bericht: hey toon die fahrt dieses jahr vom 23.6.-29.6. 2001 war ein voller erfolg wir hatten jede menge spass und waren mit der der ganzen crew sehr sehr sehr zufrieden. wir würden uns freuen wenn wir uns irgendwann mal wiedersehen aber trotzdem werden wir euch nie vergessen. jens & leo
 

Sun Jul 1 14:27:47 2001
Naam/Name/Name: Mattes Mankertz
Email: MattesMankertz@t-online.de
Woonplaats/City/Wohnort: Neersen
Land/Country/Land: Deutschland
Website:  
Bericht/Message/Bericht: Lieber Toon, lieber Joseph! Obwohl wir euch eine schwere und harte Fahrt gemacht haben, war es eine super Woche. Ich werde es nie vergessen!
 

Thu Jun 21 21:39:14 2001
Naam/Name/Name: Toon Sevens
Email: info@intersail.nl
Woonplaats/City/Wohnort: Sneek
Land/Country/Land: NL
Website: ww.intersail,nl
Bericht/Message/Bericht: Endlich ein Gästebuch, an bord haben wir auch ein Gästebuch und viele Reise sind in Holland gefahren. Viele positive Geschichte in das Buch, jetzt auch auf Internet. Bitte schreiben Sie Ihre Erfahrungen in dieses Buch, auf wiederhören
Share by: