Fiets-Vaarvakanties

Fiets-vaarvakanties

Fietsen door het gevarieerde Nederlandse landschap en het land ontdekken vanaf het water: dat is de unieke combinatie van de Fiets-vaarvakanties van Intersail. De route voert door prachtige natuur, volgt groene fietsroutes en leidt via de waterwegen naar historische steden.

Nederland is Fietsland bij uitstek. De fietspaden zijn goed aangelegd en het uitgebreide netwerk verbindt heel Nederland met elkaar. Er zijn knooppunten en de routes gaan afwisselend door prachtig natuurlandschap of van stad naar stad. Nederland is óók Waterland. De waterwegen variëren van grote rivieren en kanalen tot kleine meren en slootjes. Verken je met een schip de waterwegen, dan zie je Nederland van een andere en verrassende kant.

Fietsen geparkeerd wachtend op de volgende Fiets reis, fietsvaar vakantie, Intersail Reizen

Fietsen de zgn. Fietsvaarvakanties Fietsen met Intersail betekent een ontspannen tocht langs een zorgvuldig uitgezette route onder leiding van een gids of zelfstandig met een routebeschrijving. Voor een picknick onderweg maakt iedereen ’s morgens bij het ontbijt zijn eigen lunchpakket. Per fietstocht wordt er zo’n 50 kilometer afgelegd en voor wie meer wil zijn langere routes beschikbaar. Aan het eind van de middag ligt het schip weer op de nieuwe locatie en worden de fietsers binnengehaald met koffie, thee en een versnapering. Onze huurfietsen hebben 8 versnellingen en zijn uitgerust met een fietstas, maar een eigen fiets meenemen mag ook. Gebruikmaken van een eigen of gehuurde e-bike is beperkt mogelijk.

Varen
Het schip is het varend hotel dat tijdens de reis meegaat. Het is de thuisbasis van waaruit de fietstochten beginnen en waar gegeten en geslapen wordt. De hutten zijn klein, maar fijn. Ze zijn uitgerust met een wastafel, centrale verwarming en een patrijspoort die open kan. De douches en toiletten zitten voor in het schip en zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Daarnaast heeft het schip een moderne keuken waarin de kokkin uitstekende driegangenmaaltijden bereidt. De sfeervolle salon heeft grote ramen, zodat ook binnen volop genoten kan worden van het uitzicht. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van het schip en een plattegrond.

Route: diverse routes zijn mogelijk; Duinenroute, Westroute, Ijsselroute, Ijsselmeerroute, Tulpen route….

Hoogtepunten Holland b.v.  begint met een vaartocht door het centrum van Amsterdam. Tussen de grote Nederlandse steden bevindt zich een prachtig landelijk gebied bevindt: het Groene Hart. Het ene moment fietst u midden in een rustiek merengebied, het andere dwars door het prachtige centrum van een historische Oud-Hollandse stad als Haarlem of Leiden.

VakantieDe Fiets-Vaarvakanties van Intersail zijn ideaal om Nederland op een actieve wijze te verkennen. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning door te varen en de steden te bezoeken waar het schip gedurende de reis aanlegt. Op het dek van het schip is zowel een zonnedek als een overdekte plek met schaduw. Binnen in de salon is airconditioning, zodat het ook daar goed toeven is. Er hangt een relaxte sfeer, de maaltijden zijn uitstekend en samen met het prettige personeel zorgt dit voor het heerlijke vakantiegevoel.

Christina varend, Intersail Reizen
De keuken van Christina, Intersail reizen met daarin Toon Sevens (eigenaar) en henny, de kokkin en scheepsmaat.

Verder voert de reis langs het Noordzeestrand, door de duinen, het landelijke Noord-Holland en langs havenstadjes als Hoorn waar u de sfeer van de Hollandse Gouden Eeuw nog kunt proeven.
HOOGTEPUNTEN:
Zaanse Schans: Openluchtmuseum met windmolens
Hoorn: Havenstadje uit de 17e eeuw.
De Landschappen van Rembrandt (fietstocht langs de Amstel)

In 2018 organiseert Intersail, samen met het NIVON, een Fiets-Vaarvakantie naar de culturele hoofdstad 2018 Leeuwarden v.v.

Fietsvaarvakantie: Goudencircelroute 2018

-Vol - 21-27 Juli 2018 vol pension €499 - 6 nachten met fietsgids. - Vol - 

Route: Spakenburg, Kampen, Vollenhoven (de Weerribben), Lemmer of Langweer en eindpunt Leeuwarden: Culturele hoofdstad.
>> lees verder

Fiets-vaarvakantie: Friesland-IJsselmeer

27 Juli - 3 Augustus 2018 vol pension €499 - 7 nachten met fietsgids.

Route: Leeuwarden, Sneek, Heeg, Stavoren, Enkhuizen, Monnickendam, Amsterdam. 
>> lees verder

Heen en terug:  met fietsgids en fietsen. Je mag ook zelf een fiets meenemen.

In ons gastenboek zijn de reacties terug te vinden van onze gasten. Eén van die reacties is van Mieke uit Eindhoven. Zij schrijft onder meer: ,,De IJsselroute met de Christina is voor mij een vakantiebelevenis geweest die in mijn top 5 komt te staan. Een aanrader voor iedereen die van een actieve vakantie houdt.” Lees hier haar hele bericht.

Gonda en Ed hebben voor een fiets-vaarvakantie gekozen na enthousiast te zijn gemaakt door een kennis. “Nederland is als waterland heel geschikt voor een dergelijke vakantie. De combinatie van fietsen en varen is ons prima bevallen. We zagen heel wat mooie plekjes van Nederland, zowel aan de kust van Noord-Holland als aan de Friese- en Gelderse kust.” Over de accommodatie schreven zij: “We sliepen heerlijk aan boord ondanks de niet al te grote hutten. Het eten en de verzorging waren overweldigend. Wij gaan het zeker nog een keer doen en ondanks de kleine hutten weer met de Christina.” Hun hele reactie is hier terug te vinden.

Tot ziens aan boord: Uw schipper en gastheer: Toon Sevens

email naar  Intersail.nl

Fotolink:  Maasroute 2008  en  Canadesen 2010

Op alle foto’s rust copyright!

P.S. NIVON Natuurvrienden Nederland organiseert veel op natuurvakantiegebied. Zie hiervoor  www.nivon.nl

Share by: